Putin afirmă că epoca liderilor sovietici pe viață nu se va întoarce

168
Putin afirmă că epoca liderilor sovietici pe viață nu se va întoarce - putin-1579470154.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că nu dorește ca Rusia să se întoarcă la practica din epoca sovietică de a avea conducători pe viață care au murit în funcție fără o strategie de succesiune adecvată, relatează Agerpres.


Comentariile sale, făcute la Sankt Petersburg în prezența unor veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, survin la câteva zile după ce a dezvăluit o schimbare rapidă a sistemului politic care a dus la demisia lui Dmitri Medvedev din funcția de premier și a guvernului acestuia.


În comentariile sale de sâmbătă, Putin, care a spus deja că dorește ca mandatele viitorilor președinți să fie limitate la două, deși în prezent el se află la al patrulea mandat, a respins ideea președinților ruși pe viață.


"În ceea ce privește mandatele (prezidențiale) pentru a rămâne la putere înțeleg că are legătură pentru mulți oameni cu preocupări despre societate, stat și stabilitate internă și externă", a declarat Vladimir Putin.


"Dar ar fi foarte îngrijorător să ne întoarcem la situația de la mijlocul anilor '80, când liderii de stat rămâneau la putere, unul câte unul, până la sfârșitul zilelor și plecau din funcție fără a asigura condițiile necesare pentru o tranziție a puterii. Așa că ar fi mai bine să nu se revină la acea situație", a spus președintele rus. Perioada sovietică a fost marcată de o serie de lideri precum Leonid Brejnev, Iuri Andropov și Konstantin Chernenko, care au murit cu toții în timp ce se aflau în funcție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5075 secunde