Putin a promulgat două legi privind știrile false și ofensele la adresa statului

223
Putin a promulgat două legi privind știrile false și ofensele la adresa statului - putin-1553039219.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat, luni, două legi controversate: una care le permite autorităților să blocheze sau să amendeze site-urile media care difuzează știri false și alta care sancționează ofensele la adresa simbolurilor statului, relatează AFP. 


Promulgarea acestor legi, votate de deputați la începutul lunii martie, survine în ciuda protestelor apărătorilor drepturilor omului, care văd în ele un risc de cenzură și o amenințare la adresa libertății de expresie. 


Prima lege pedepsește "informațiile false care sunt relevante social și care sunt difuzate ca informații reale", pentru că ele ar crea "o amenințare pentru securitatea publicului sau a statului sau ar putea duce la tulburări masive. 


Procurorii vor fi cei care vor decide ce constituie o informație falsă și dacă vor acorda organismului de supraveghere a mass-media, Roskomnadzor, puterea de a solicita suprimarea sa sub amenințarea blocajului. Legea prevede de asemenea o amendă care s-ar putea ridica la 1,5 milioane de ruble (20.500 de euro). 


A doua lege pedepsește ofensele aduse simbolurilor de stat și permite Roskomnadzor să blocheze materiale care dau dovadă de lipsă de respect față de autorități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0822 secunde