Putin a ordonat încetarea exercițiilor militare în apropiere de frontiera cu Ucraina

78
Putin a ordonat încetarea exercițiilor militare în apropiere de frontiera cu Ucraina - putinordonaincetarea-1400508086.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor care efectuează manevre în apropiere de frontiera cu Ucraina. De asemenea, Moscova cere Kievului să-și retragă în regim de urgență trupele din estul țării.


"Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării să cheme trupele în garnizoane (...) din cauza încheierii exercițiilor", a anunțat Kremlinul, citat de agenții ruse. 


"Rusia îndeamnă Ucraina să pună capăt imediat operațiunii represive și violențelor, îndeamnă la retragerea trupelor și la soluționarea tuturor problemelor existente prin mijloace exclusiv pașnice", mai afirmă Kremlinul, referindu-se la operațiunea "antiteroristă" lansată la 13 aprilie de către armata ucraineană.


Potrivit ONU, aproximativ 130 de persoane - militari, separatiști și civili - au fost ucise în cursul operațiunii.


"Președintele Vladimir Putin se felicită pentru primele contacte între Kiev și susținătorii federalizării Ucrainei, care vizează să stabilească un dialog direct, la care trebuie participe toate părțile vizate", afirmă Kremlinul. 


Moscova a masat în martie trupe - până la 40.000 de militari potrivit occidentalilor - sub pretextul unor manevre, în apropiere de frontiera cu Ucraina, alimentând temeri cu privire la o invazie. 
Putin a declarat recent că aceste trupe s-au retras, însă Statele Unite au subliniat că nu există dovezi în acest sens, informează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2968 secunde