Purtarea vălului musulman în locuri publice, interzisă

338
4
Purtarea vălului musulman în locuri publice, interzisă - 1283268428burqa-1432397738.jpg

Articole recomandate

Guvernul olandez a aprobat vineri o lege care interzice purtarea vălului musulman în unele locuri publice, precizând că această măsură nu are motive religioase, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.


"Veșmintele care acoperă fața nu vor mai fi acceptate pe viitor în instituțiile de educație și sănătate, în clădirile guvernamentale și transporturile publice", se arată într-un comunicat al Guvernului, după aprobarea proiectului propus de ministrul de Interne, Ronald Plasterk.

Comunicatul precizează că proiectul legislativ are ca scop să aducă "un echilibru între libertatea oamenilor de a purta hainele dorite și importanța comunicării identificabile".

Premierul Mark Rutte a insistat că proiectul, care interzice acoperirea feței "în anumite situații în care este esențial ca oamenii să fie văzuți" sau din motive de securitate, nu vizează musulmanii.

"Proiectul legislativ nu are motivații religioase", a precizat premierul, adăugând că femeile musulmane vor putea purta în continuare burqa pe stradă.

Conform proiectului aprobat de Guvern, persoanele care poartă veșminte ce acoperă fața, cum este vălul musulman, în locuri în care acest lucru este interzis vor fi amendate cu 405 euro.

Proiectul aprobat de Guvern urmează să fie examinat de o comisie de experți juridici și, pentru a deveni lege, trebuie să fie aprobat de ambele Camere ale Parlamentului, scrie gândul.info.


Comentează știrea

ismail / brussel
23 mai 2015
olanda o bila neagra !

Guvernul olandez mi se pare prea cu nasul pesus fata de belgia belgieni sunt mai primitorii ca olandezi foarte mult asi bag joc de emigrantii an privinta munci si a actelor sper ca pe viitor sa primeasca o pedeapsa de la dumnezeu don partea naturi sper si ma bucur ...

alexa
24 mai 2015
pentru ismail

nu e mimic gresit sa-ti protejezi,traditia si valorile! in ultima vreme emigrantii arabo-africani vin cu sutele : nu le place saracia din tara lor si cand vin in tari civilizate vor sa-si impuna cultura si religia , vor egalitate cu cetatenii tarii primitoare mai ales la fondurile de somaj, asistenta medicala, etc.. Noi, cei stabiliti in alta tara platim impozite si asigurari de peste 40 ani si nu consider corect ca altii sa beneficiieze de banii mei. Inca ceva daca nu iti place ceea ce-ti impune tara in care ai emigrat, nu te tine nimeni cu forta, este decizia ta sa pleci acasa la tine.

Tudor
24 mai 2015
draga ismail/brussel

Nu stiu cum se traieste in Rai sau in Iad pentru ca nu am fost pe acolo.Dar presupun ca Dumnezeu(Allah) are si El reguli/legi.Daca Dumnezeu(Allah) are legi,inseamna ca si in Cer se sta la coada cu un fel bon de ordine in mana.Precum in Cer asa este si pe Pamant.Daca este asa,primele suflete pedepsite de Dumnezeu sunt cele care au facut crime in numele religiei sau in numele lui Dumnezeu(Allah).Undeva la urma,asa cred eu,asteapta sa fie pedepsite sufletele olandezilor care au interzis valul musulman.In tara lor ,olandezii au dreptul sa traiasca asa cum cred ei de cuviinta.Precum in Olanda asa este si intr-o tara araba.In Olanda platesi o amenda de 405 euro cand nu respecti legea lor dar mai toate tarile arabe te scurteaza de cap sau de beregata daca nu respecti legea/legile lor.Ti se pare corect ?

cris
24 mai 2015
valul

Valul musulman nu este obligatorie a fi purtat pe fata. Religia musulmana impune purtarea lui pe cap in asa fel incat sa acopere parul si gatul. Cele care se deghizeaza purtandu-l si pe fata o fac din exces de zel. Ca urmare,decizia guvernului olandez nu ar trebui sa ofenseze in niciun fel pe femeile de religie musulmana.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde