Punctele de frontieră din nordul Greciei, închise

189
Ministerul român de Externe atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Grecia că punctele de trecere a frontierei din nordul acestei țări sunt închise sau parțial închise din cauza protestelor declanșate de fermierii eleni și a înrăutățirii condițiilor meteorologice.
Mai exact, punctul de frontieră Promahonas este închis, iar punctul de frontieră Exochi, aflat lângă orașul Drama, în nordul Greciei, la frontiera cu Bulgaria, urmează să fie închis din cauza condițiilor meteo. Punctul de frontieră Doirani, din prefectura Kilkis, la frontiera cu Republica Macedonia, este închis încă de luni.
La punctul de trecere a frontierei Ormenio, frontiera cu Turcia, granița era deschisă parțial, ieri, autovehiculele staționate putând trece la un interval de aproximativ trei ore, doar dacă erau echipate pentru iarnă, mai informează MAE. De asemenea, la punctul de frontieră Kipi, de la granița cu Turcia, se înregistrau, ieri, dificultăți la tranzit.
Cetățenii români mai sunt avertizați că în zona de nord a Greciei, pe autostrada Ignatia, dar și în prefecturile Halkidiki, Florina, Kilkis și Grevena erau înregistrate mai multe blocaje rutiere din cauza numărului mare de mașini agricole aduse de către fermierii locali. Blocaje rutiere se înregistrau și pe tronsonul de autostradă Salonic - Atena, din cauza mai multor baraje ale fermierilor eleni.
Blocaje similare au mai avut loc în anul 2009 și au durat peste 30 zile, afectând transportul internațional de mărfuri și de persoane în zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5916 secunde