Puigdemont a depus o plângere la ONU

147
Puigdemont a depus o plângere la ONU - carlespuigdemont-1522251003.jpg

Articole recomandate

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a depus o plângere la Comitetul ONU pentru Drepturile Omului în care acuză Guvernul central de la Madrid că îi încalcă dreptul de a fi ales, dar și libertatea la exprimare și asociere.


Depunerea acestei plângeri a fost confirmată de o purtătoare a Comitetului ONU pentru Drepturile Omului. 


"Următoarea etapă a procesului este primirea unui răspuns din partea statului parte (Spania, n. red.), care are șase luni la dispoziție", a precizat ea. 


Arestat duminică în Germania, Puigdemont riscă să fie extrădat în Spania și să fie judecat pentru rebeliune. El a fugit din Spania în octombrie anul trecut, după organizarea unui referendum declarat ilegal de justiția spaniolă. 


Elsa Artadi, o deputată din partidul lui Carles Puigdemont, a declarat că acesta se va opune extrădării, întrucât "Spania nu garantează un proces echitabil". 


Puigdemont a fost adus, luni, în fața unui tribunal din Neumünster, o localitate din nordul Germaniei unde se află în detenție. El va fi menținut în arest până la luarea deciziei în privința extrădării, conform unui anunț făcut de Tribunalul regional din Kiel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4874 secunde