Psihologul maghiaro-american Mihaly Csikszentmihalyi, autorul teoriei fluxului, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani

145
Psihologul maghiaro-american Mihaly Csikszentmihalyi, autorul teoriei fluxului, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani - mihali-1634821289.jpg

Articole de la același autor

Psihologul maghiaro-american Mihaly Csikszentmihalyi, autorul teoriei fluxului, a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani, a anunţat joi pe Facebook familia sa, transmite MTI.

Cunoscut mai ales pentru munca sa consacrată studierii stării de fericire şi creativitate, Csikszentmihalyi a introdus teoria fluxului în anii 1970, definind fluxul ca fiind acea stare în care un individ este complet absorbit de activitatea sa.

S-a născut în 1934 la Rijeka, actualmente în Croaţia, atunci parte din Regatul Italiei, emigrând în 1956 în Statele Unite, unde a absolvit peste trei ani Universitatea din Chicago. A condus departamentul de psihologie al Universităţii din Chicago, iar din 1999 până la deces a fost profesor de psihologie şi management la Universitatea Claremont din California.

Potrivit Agerpres, era membru al consiliului Encyclopaedia Britannica din 1985, iar din 1998 al Academiei ungare de ştiinţe, fiind distins în 2011 cu premiul Szechenyi pentru cercetările sale cu privire la educaţia remedială, creativitate, talent şi abilităţi şi dezvoltarea teoriei fluxului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5598 secunde