Provocare la adresa României! Reuniunea de urgență în Ucraina, pe subiectul Bucovina

414
Provocare la adresa României! Reuniunea de urgență în Ucraina, pe subiectul Bucovina - provocare-1559585016.jpg
Procurorul militar șef al Ucrainei, Anatoli Matios, a cerut convocarea unei reuniuni de urgență a conducerii Ministerului de Externe, Statului Major al armatei, Serviciului militar de informații și Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în legătură cu difuzarea pe internet a unei înregistrări video în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei după declanșarea de către Rusia a unui război pe scară largă împotriva Ucrainei, informează agenția Unian, consultată de Agerpres. 


Potrivit procurorului Anatoli Matios, în înregistrarea video difuzată pe Youtube se observă încălcarea integrității teritoriale a statului ucrainean. 


"Voi depune personal la Registrul unic de anchete preliminare datele privind pregătirea (de persoane subînțelesee, dar neidentificate încă din punct de vedere procedural) pentru comiterea unor infracțiuni deosebit de grave care afectează integritatea teritorială a statului ucrainean. În legătură cu datele expuse în materialul respectiv, voi organiza marți o întâlnire cu conducerea Ministerului de Externe, a Statului Major General, a Serviciului militar de informați, a Serviciului de Informații Externe, precum și cu șeful interimar al SBU. Toți vor primi instrucțiuni legale în conformitate cu procedurile penale", a declarat el într-o postare pe Facebook, citată de agențiile de presă ucrainene. 


"Statul ucrainean (deși slab pentru cineva) există! Vom lupta pentru el", a avertizat Matios. 


Înregistrarea video, de șapte minute, realizată la nivel de amatori, sub denumirea de "Războiul româno-ucrainean din 2022", a fost postată pe YouTube pe 26 mai, notează Unian, fără să ofere precizări despre cine sunt autorii acestei "diversiuni". 
În ea se arată cum, în 2022, după intensificarea acțiunilor militare în estul Ucrainei, care s-ar putea extinde până la o ofensivă globală a forțelor de ocupație rusești, România ar putea să ocupe regiunea Cernăuți și o parte a regiunii Odessa pentru a-și apăra cetățenii, notează Unian. Până în prezent, înregistrarea a colectat deja 3.300 de vizualizări. 
Presa din Ucraina menționează că acest video a fost creat special pentru a tensiona relațiile bilaterale, unii experți declarând că astfel de provocări informaționale sunt în stilul Moscovei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5966 secunde