Protestele "Vestelor galbene". Macron: "Nu voi accepta niciodată violența"

174
Protestele

Articole recomandate

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat, sâmbătă seară, că nu va accepta niciodată violența care a explodat, sâmbătă, la Paris, în cursul unei manifestații a "Vestelor galbene", întrucât aceasta "nu are nimic de a face cu exprimarea unei furii legitime", relatează AFP. 
"Nicio cauză nu justifică ca forțele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnaliști să fie amenințați, ca Arcul de triumf să fie vandalizat", a adăugat președintele francez, la Buenos Aires, unde s-a încheiat summitul G20. 
"Vinovații pentru aceste violențe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc și pe care le manipulează. Vor fi identificați și trași la răspundere pentru actele lor în fața justiției", a adăugat Emmanuel Macron. 
El a anunțat că a convocat o reuniune interministerială cu serviciile competente pentru luni dimineață, la întoarcerea sa la Paris. 
"Voi respecta mereu protestele, voi asculta mereu opoziția, dar nu voi accepta niciodată violența", a declarat președintele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde