Proteste în California, după ce poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare

118

Articole recomandate

Aproximativ 200 de persoane au protestat, noaptea trecută, în Sacramento, după ce autopsia lui Stephon Clark a contrazis explicația poliției, rezultând că bărbatul de culoare era neînarmat și a fost împușcat din spate, scrie Reuters.


Moartea lui Clark, în vârstă de 22 de ani, este cea mai recentă dintr-o lungă serie în care este implicată poliția americană și a atras mai multe proteste în SUA. 


În urmă cu aproximativ două săptămâni, Clark - tatăl a doi copii - a fost împușcat în curtea casei bunicilor lui de politiștii care au răspuns unui apel potrivit căruia cineva ar sparge geamurile. Poliția a transmis că agenții care au tras 20 de focuri de armă spre bărbat se temeau că el este înarmat. Mai târziu s-a descoperit că ținea un telefon mobil. Autoritățile au spus că Clark se îndrepta amenințător spre polițiști, astfel aceștia au deschis focul. 


Cele mai recente proteste vin după o autopsie făcută independent care arată că niciunul dintre cele opt gloanțe nu l-a atins pe bărbat din față, ceea ce contrazice versiunea evenimentelor spusă de poliție. Clark a fost împușcat de șase ori în spate, o dată într-o parte și încă o dată în picior, potrivit raportului. Poliția din Sacramento a transmis într-un comunicat că nu comentează cazul până ce nu îi parvin rezultatele autopsiei oficiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0694 secunde