Proteste ample în Istanbul: Aproximativ 10.000 de manifestanți au cerut demisia Guvernului

199
Proteste ample în Istanbul: Aproximativ 10.000 de manifestanți au cerut demisia Guvernului - protesteampleinistanbul-1387818267.jpg

Articole recomandate

Forțele de ordine turce au lansat gaze lacrimogene și au folosit tunuri cu apă la Istanbul împotriva manifestanților care denunțau proiectele imobiliare ale Guvernului și acuzațiile de corupție care îl vizează.

Circa 10.000 de manifestanți s-au reunit în piața Kadikoy în partea asiatică a orașului, pentru a cere demisia Guvernului condus de Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), a constatat un fotograf al AFP.

O vastă afacere de corupție a fost dezvăluită săptămâna trecută, aceasta implicând numeroase persoane între care fii de ministru în exercițiu, oameni de afaceri și președintele director general al băncii publice Halbank.

Poliția a confiscat 4,5 milioane de dolari ascunși în cutii de pantofi la domiciliul președintelui Halbank, Suleyman Aslan, a anunțat săptămâna trecută presa turcă. Unii manifestanți agitau cutii de pantofi.

Premierul Recep Tayyip Er-dogan a calificat ancheta privind suspiciunile de corupție drept o operațiune calomnioasă ce urmărește să descalifice partidul său, aflat la putere din 2002, în apro-pierea alegerilor municipale decisive din martie.

Proiecte de urbanism ambițioase, demarate la inițiativa lui Erdogan, fost primar al Istanbulului, au fost la originea unei vaste mișcări de protest antiguvernamental în iunie, când poliția a dispersat manifestanții care ocupau un parc vizat de proiecte de urbanism.

Cel puțin șase persoane au murit și alte 8.000 au fost rănite în cursul celor trei săptămâni de manifestații și confruntări cu poliția, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Actual : "Jos, parazit comunist!"
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Noi proteste în Piața Universității
Pagina a fost generata in 0.4499 secunde