Protest în Argentina. Sute de deținuți, plasați în arest la domiciliu

Joi, 30 Aprilie 2020
99
Argentinienii au protestat, ieri, împotriva transferării a sute de deținuți în arest la domiciliu, pe fondul pandemiei, relatează dpa, citat de Agerpres. În condițiile măsurilor de distanțare socială luate de autorități pentru a opri înaintarea coronavirusului, în zona metropolitană a Buenos Airesului, protestul a constat în ieșirea localnicilor pe balcoane cu oale și tigăi transformate în tobe, o formă populară de protest în America latină. Au fost, de asemenea, lansate petiții online și apeluri în social media împotriva acestei măsuri.


Circa 950 de deținuți au fost transferați recent în arest la domiciliu, cu scopul de a încetini răspândirea noului coronavirus în țară. Au beneficiat de această decizie persoane aflate în arest preventiv, deținuți condamnați la mai puțin de trei ani, femei însărcinate și vârstnici.


Totuși, au ajuns din închisori în arest la domiciliu și deținuți condamnați pentru crime și violuri, ceea ce i-a nemulțumit în mod special pe localnici. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2189 secunde