Protest, după ce un fotograf a publicat o poză cu doi îndrăgostiți

195

Articole recomandate

Fotografia - o scenă romantică, cu doi îndrăgostiți care se sărută pe stradă - s-a viralizat aproape instant în Bangladesh, după ce fotograful Jibon Ahmed a postat-o, luni, pe pagina de Facebook.

Instantaneul a fost surprins în campusul Universității Shaka, o scenă rară aici, având în vedere că instituția de învățământ a devenit scena unor proteste violente în ultimele luni. Trei studenți conservatori au fost suspendați luna aceasta după ce au agresat doi îndrăgostiți pentru simplu fapt că se țineau de mână în public.

Mulți au apreciat curajul tinerilor și pe fotograful care a făcut poza, pentru mesajul pe care l-a transmis prin gestul său. Însă mulți alții au considerat imaginea de-a dreptul indecentă. Vorbim de Bangladesh, o țară majoritar musulmană, în care viziunile extremiste sunt tot mai prezente în discursul public.

"Îndrăgostiții devin din ce în ce mai obraznici. Înainte aceste lucruri erau făcute în secret. Acum sunt ziua, în amiaza mare. Nu este departe clipa în care vor face dragoste în public", a comentat un blogger conservator.

Ahmed, autorul imaginii, a spus că respectivul cuplu nu a obiectat când a fost fotografiat. Acesta a povestit pentru Washington Post că a fost încântat să vadă scena și a trimis fotografia în redacție. Spre dezamăgirea lui, editorii nu au publicat-o, de teama represaliilor. Așa că fotograful a postat-o pe paginile personale de Instagram și Facebook. Într-o oră fusese deja distribuită de 5.000 de ori.

A doua zi, colegii fotografi l-au agresat, iar șeful lui i-a cerut să predea legitimația de presă și laptopul fără nicio explicație.

Editorul lui Ahmed susține însă că atacul asupra fotografului nu a avut legătură cu poza și că toți colegii lui de redacție sunt mândri că a făcut această fotografie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4876 secunde