Protest al jurnaliștilor, în Serbia

90

Articole recomandate

Mai multe sute de jurnaliști au manifestat luni seară în zece orașe din Serbia pentru a denunța "deteriorarea" situației libertății presei și "presiunile politice" exercitate asupra lor de principalul partid la putere.

"Protestăm împotriva modului în care autoritățile tratează mass-media", a declarat pentru AFP o jurnalistă locală, Antonela Riha, care a participat la un miting în fața sediului guvernului în centrul Belgradului.

Jurnaliștii care încearcă să muncească în mod profesionist sunt expuși "presiunilor politice" și sunt "insultați, prost plătiți și chiar demiși", a spus ea.

"Jurnaliștii sunt expuși de mult timp la tot felul de presiuni și situația se deteriorează pe zi ce trece", a declarat Antonela Riha într-un discurs în fața colegilor săi.

În orașul Pancevo (nord), jurnaliștii au fost "obligați" să adere la Partidul Sârb al Progresului (SNS) al prim-ministrului Aleksandar Vucic pentru a-și păstra locurile de muncă, a declarat Asociația independentă a jurnaliștilor într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Protestele continuă  la Chișinău
Pagina a fost generata in 0.2865 secunde