Mai multe ştiri online:

Propunerile președintelui Macron pentru o renaștere europeană

Ştire online publicată Miercuri, 06 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Crearea unei preferințe europene în materie de concurență, protejarea vieții politice de ingerințe externe și atacuri cibernetice, un Consiliu de securitate european care să includă Marea Britanie sau revizuirea Acordului Schengen se numără printre principalele propuneri prezentate de președintele Emmanuel Macron într-un articol-platformă, intitulat „Pentru o renaștere europeană”, publicat luni seară în media din statele membre ale UE, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 


„Nicicând după cel de-Al Doilea Război Mondial nu a fost mai necesară Europa și, cu toate acestea, nicicând nu a fost Europa atât de mult în pericol. Replierea naționalistă nu propune nimic. Este o respingere fără proiect, iar această capcană amenință întreaga Europă. Dar mai este o capcană. Aceea a status quo-ului și a resemnării. Cei care nu ar vrea să schimbe nimic se înșală la rândul lor, pentru că neagă fricile pe care le trăiesc popoarele noastre, îndoielile care ne subminează democrațiile”, susține președintele Emmanuel Macron. 
Șeful statului francez propune ca, până la sfârșitul anului, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre, să se organizeze o Conferință pentru Europa, „pentru a propune toate schimbările necesare proiectului nostru politic, fără tabu-uri sau revizuirea tratatelor. Această conferință ar trebui să permită participarea cetățenilor și consultarea mediului universitar, a partenerilor sociali, a reprezentanților religioși și spirituali”. 


Referitor la Brexit, capcana nu este reprezentată de apartenența la UE, fiind vorba, în opinia sa, de minciuni și iresponsabilitate care pot distruge proiectul european. 


„Cine a spus britanicilor adevărul despre viitorul lor post-Brexit? Cine le-a vorbit despre pierderea accesului la piața europeană? Cine a menționat riscurile pentru pace în Irlanda prin revenirea la frontiera trecutului?”, se întreabă șeful statului francez. Răspunsul său este o Europă în care popoarele își vor fi reluat controlul asupra destinului lor, o Europă în care președintele Franței își exprimă certitudinea că Marea Britanie își va găsi pe deplin locul. 


Abordând problematica manipulării, Macron menționează că cei care exploatează mânia cetățenilor cu informații false fac promisiuni contradictorii și consideră că trebuie rezistat în fața acestor încercări. În acest context, el propune crearea unei Agenții europene pentru protecția democrațiilor, care să furnizeze experți europeni fiecărui stat membru pentru protejarea proceselor electorale împotriva atacurilor cibernetice și a manipulărilor. În acest spirit de independență, consideră că trebuie interzisă finanțarea partidelor politice europene de către puterile străine, precum și interzicerea, prin reguli europene, a tuturor discursurilor pe internet care incită la ură și la violență. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7397 secunde