Program informatic lansat de ONU pentru reperarea călătorilor suspecți

169
Program informatic lansat de ONU pentru reperarea călătorilor suspecți - program-1557326759.jpg

Articole recomandate

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat, marți, că pune la dispoziția statelor sale membre un nou program informatic menit să detecteze cu mai mult succes călătoriile presupușilor extremiști, instrument care interesează deja în jur de 15 țări, printre care Sri Lanka, Irakul sau Marocul, informează AFP. 


Denumit "Go Travel", noul program este o versiune ameliorată a unui portal informatic oferit Organizației în 2018 de Olanda. Având o valoare estimată la 10-15 milioane de dolari, el va fi oferit gratuit țărilor care îl vor cere, rămânând în sarcina acestora să se doteze cu calculatoare pentru a-l folosi, potrivit ONU. 


Evocând recentele atentate din Kenya, Noua Zeelandă și Sri Lanka, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a amintit în fața Adunării Generale a ONU că "flagelul terorismului are o anvergură mondială". "Aceste atacuri scot la iveală necesitatea unei munci strânse între parteneri în cadrul Națiunilor Unite și dincolo de acestea. Programul lansat ajută la atingerea acestui obiectiv", a adăugat Guterres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4075 secunde