Profesorii din Florida vor purta arme în instituțiile de învățământ

263
Profesorii din Florida vor purta arme în instituțiile de învățământ - profesoriidinflorida-1556810314.jpg

Articole recomandate

Parlamentul statului Florida a adoptat, miercuri, o lege care îi autorizează pe profesori să poarte o armă de foc în instituțiile de învățământ, în scop de apărare și contracarare a agresiunilor armate asupra acestor instituții.


Noua lege care a fost adoptată fără ezitare de către guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, este menită să evite eventuale atacuri armate asupra instituțiilor de învățământ, după incidentul tragic ce a vizat un liceu din Parkland, unde un fost elev a ucis 17 persoane în data de 14 februarie 2018. 


Noua lege a fost aprobată cu 65 de voturi contra a 47 de către Camera Reprezentanților din Florida, după ce, anterior majoritatea în Senatul local.  Noua lege îi autorizează pe profesori să poarte armă în timpul serviciului.
În urma acestei măsuri au existat și păreri contrarii, opozanții noii legi afirmând că măsura "ce ar putea fi mai degrabă rețeta unei eventuale tragedii". Opozanții  critică însă aceste măsuri, afirmând că s-ar putea erori, confuzie mai degrabă, în eventualitatea unui atac armat, potrivit Belga.


După atacul din Parkland, președintele Donald Trump a propus ca profesorii din SUA să poată purta arme de foc în timpul programului, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puștilor de asalt, un tip de armă letală, ce a fost folosită în ziua teribilului masacru din 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3735 secunde