Producătorul cunoscutelor taxiuri negre din Londra a intrat în faliment

154
Producătorul cunoscutelor taxiuri negre din Londra a intrat în faliment - 114654213taxi345564c-1350927942.jpg

Articole recomandate

Compania britanică Manganese Bronze, producătorul cunoscutelor taxiuri negre care circulă în Londra, a intrat în administrare specială după ce negocierile pentru recapitalizare cu producătorul auto chinez Geely au eșuat în weekend.

Compania a negociat tot weekendul cu producătorul auto pentru a obține o recapitalizare, însă cele două părți nu au putut ajunge la un acord, potrivit The Guardian.

Grupul chinez deține deja 20% din acțiunile Manganeze Bronze, participație preluată în 2006 în baza unui acord prin care compania britanică se aprovizionează cu piese și componente de caroserie din China. Automobilele sunt asamblate în Marea Britanie, unde compania are aproape 300 de angajați.

Geely și-a asigurat exclusivitatea pe distribuția taxiurilor negre în China și pe alte piețe asiatice, iar compania britanică speră să lanseze în 2014, împreună cu partenerul chinez, un model de taxi sedan. Firma britanică va fi de asemenea distribuitorul Geely odată ce grupul chinez va intra pe piața britanică.

Manganese Bronze a produs peste 100.000 de taxiuri de la începutul activității, în 1948, potrivit Bloomberg.

Taxiurile "Hackney" au apărut la începutul secolului XX ca trăsuri conforme cu noile reglementări ale vremurilor, care prevedeau că taxiurile trebuie să poată întoarce într-un cerc cu circumferința de maximum 25 de picioare, mai puțin de 8 metri. Designul taxiurilor negre produse de Manganese Bronze păstrează liniile taxiurilor-trăsură de la începutul secolului trecut.

Compania a fost nevoită să cheme în acest an pentru verificări 400 de taxiuri, din cauza unor probleme la sistemul de direcție. Manganese nu a mai înregistrat profit din 2007 și a avut o pierdere de aproape 4 milioane de lire sterline în prima jumătate a acestui an, la vânzări de 34 milioane lire.

Acțiunile companiei sunt suspendate de la tranzacționare din 12 octombrie, ultima cotație fiind de 10 pence, care îi conferă o valoare de piață de 3 milioane de lire, în scădere cu 69% de la începutul anului. Acum 5 ani, acțiunile Manganese Bronze valorau peste 800 pence (8 lire sterline).

Compania a avut în această vară o mutare reușită de marketing la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde componentele trupei Spice Girls au cântat pe 5 taxiuri negre.

Manganese Bronze a decăzut odată cu pierderea monopolului după ce șoferii de taxi din Londra au primit permisiunea autorităților să utilizeze modelul Mercedes Vito. Nissan pregătește de asemenea propria variantă a taxiului negru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Taxi în Constanța
Pagina a fost generata in 1.4897 secunde