Procurorii renunță la cazul împotriva lui DSK

746
Procurorii renunță la cazul împotriva lui DSK - dominiquestrausskahnpresident-1314081950.jpg

Decizia a fost criticată de avocatul lui Diallo, Kenneth Thompson, care a spus că procurorul însărcinat cu dosarul, Cyrus Vance, îi "refuză unei femei dreptul de a i se face dreptate în caz de viol". "Nu numai că a întors spatele victimei, dar a întors spatele dovezilor criminalistice, medicale și de alt tip în acest caz", a subliniat Thompson, potrivit NewsIn.
Procuratura din New York a informat-o luni pe Nafissatou Diallo, camerista care susține că a fost agresată sexual de Dominique Strauss-Kahn, că va renunța la cazul împotriva fostului director al Fondului Monetar Internațional.

Procurorii au precizat că au luat această decizie după ce presupusa victimă, imigrantă din Guineea, și-a pierdut credibilitatea.

"Dacă noi nu avem încredere totală în ea, nu putem să cerem juriului să aibă", a explicat acuzarea într-un document înaintat luni Curții Supreme a statului federal New York.

Un judecător trebuie să aprobe închiderea dosarului.

Strauss-Kahn urmează să compară în instanță marți, la ora locală 11.30 (18.30 ora României), a precizat un purtător de cuvânt al Procuraturii.

Decizia a fost criticată de avocatul lui Diallo, Kenneth Thompson, care a spus că procurorul însărcinat cu dosarul, Cyrus Vance, îi "refuză unei femei dreptul de a i se face dreptate în caz de viol". "Nu numai că a întors spatele victimei, dar a întors spatele dovezilor criminalistice, medicale și de alt tip în acest caz", a subliniat Thompson.

La Paris, liderii Partidului Socialist și-au exprimat încântarea în legătură cu decizia Procuraturii.

Acuzațiile au început să fie puse sub semnul întrebării după ce credibilitatea cameristei a început să nu mai fie solidă, ceea ce a făcut ca fostul șef FMI să fie eliberat din arest în iulie.

Într-o scrisoare trimisă avocaților lui DSK, procurorii au spus că presupusa victimă a mințit despre trecutul ei în cererea de azil în SUA și despre ce s-a întâmplat imediat după presupusul atac din hotel.

Avocații lui DSK au cerut renunțarea la acuzații după ce s-a aflat că femeia mințise de mai multe ori și încercase să obțină bani din acest caz.

Scandalul a dus la îndepărtarea lui Dominique Strauss-Kahn de la conducerea FMI și i-a distrus ambițiile de a deveni următorul președinte al Franței.

Nafissatou Diallo a deschis o procedură civilă împotriva lui DSK. În documentele depuse la New York, ea spune că se simte umilită, violată și degradată în urma incidentului și cere despăgubiri nespecificate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2762 secunde