Procuror general, demisionar după ce a fost implicat într-un mare caz de corupție în Peru

117
Procuror general, demisionar după ce a fost implicat într-un mare caz de corupție în Peru - 3001436publimediashutterstock-1547022474.jpg

Articole recomandate

Procurorul general din Peru, Pedro Chavarry, își va prezenta marți demisia, pe fondul acuzațiilor că a încercat să împiedice ancheta privind legăturile dintre gigantul construcțiilor Odebrecht și mai mulți politicieni de rang înalt din țara latino-americană, relatează dpa preluată de Agerpres.

Chavarry a anunțat luni pe Twitter că va demisiona în semn de susținere pentru "autonomia ministerului public și pentru a preveni ca autonomia altor entități să fie de asemenea încălcată".

Procurorul a subliniat că este un "democrat cu un parcurs curat și impecabil în realizarea justiției", dar a decis să demisioneze pentru că a constatat că a devenit un "pretext pentru continuarea actelor ilegale împotriva instituției" pe care o reprezintă.

Pedro Chavarry este bănuit că a încercat să împiedice ancheta cu privire la legăturile dintre compania braziliană de construcții Odebrecht și mai mulți politicieni de top din Peru, între care fostul președinte Alan Garcia și lidera opoziției Keiko Fujimori. Procurorul general a demis chiar înainte de Anul nou doi importanți procurori implicați în această investigație, demitere care a generat proteste de stradă și l-a determinat pe președintele peruan Martin Vizcarra să încerce să-l destituie pe Chavarry, ceea ce l-a făcut pe acesta din urmă să revină asupra deciziei de a-i demite pe cei doi, două zile mai târziu.

Odebrecht a recunoscut că a dat mită în valoare de aproape 800 de milioane de dolari în 12 țări, dintre care 10 din America latină. Între politicienii peruani suspectați că au luat mită se numără foștii șefi de stat Alejandro Toledo (2001-2006), Ollanta Humala (2011-2016) și Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018). Scandalurile de corupție au afectat și justiția, mai mulți judecători fiind acuzați că au fost plătiți pentru a emite sentințe mai blânde împotriva unor infractori, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Demisie la vârful PSD!
Luni, 03 Decembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : DEMISII PE BANDĂ RULANTĂ DIN PSD
Vineri, 23 Noiembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Ministrul Transporturilor a demisionat
Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : DEMISIE ÎN PSD!
Pagina a fost generata in 1.0885 secunde