Procuratura italiană a confiscat o navă spaniolă pentru migranții din Mediterana

119
Procuratura italiană a confiscat o navă spaniolă pentru migranții din Mediterana - procuraturaitaliananava-1521466320.jpg

Articole recomandate

Un procuror italian a confiscat, ieri, o navă a organizației neguvernamentale spaniole Proactiva Open Arms, care a refuzat să predea autorităților libiene o parte din migranții aflați la bord, informează DPA.


"Suntem acuzați de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și complicitate la migrația ilegală", a precizat liderul organizației, Oscar Camps, într-un mesaj în rețeaua Twitter.


Nava confiscată acostase sâmbătă în portul sicilian Pozzallo, având la bord 216 migranți, după ce, potrivit Proactiva Open Arms, fusese amenințată cu deschiderea focului de către o unitate a pazei de coastă libiene, în urma refuzului de a preda femeile și copiii. Un bebeluș bolnav, în vârstă de trei luni, și mama sa au fost transbordați pe o navă rapidă a pazei de coastă din Malta și transportați pe această insulă pentru tratament de urgență. Organizația neguvernamentală a acuzat și paza de coastă italiană de tergiversarea permisiunii de a acosta. Italia consideră că nava ar fi trebuit dirijată de autoritățile spaniole, iar cel mai apropiat port era în Malta.


Presa italiană - agenția ANSA și cotidianul La Repubblica, preluate de DPA - arată că procurorul implicat, Carmelo Zuccaro din Catania, este cunoscut și pentru alte anchete împotriva unor organizații neguvernamentale implicate în salvarea migranților. La Repubblica o citează pe Emanuela Lo Faro, avocată a Proactiva Open Arms, care susține că încă nu a fost notificată privind confiscarea navei și că procuratura a stabilit "infracțiunea de solidaritate". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5122 secunde