Proces la Istanbul. 21 de studenți, acuzați de propagandă teroristă

190
Proces la Istanbul. 21 de studenți, acuzați de propagandă teroristă - proces-1528378692.jpg

Articole recomandate

Procesul împotriva a 21 de studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase universități din Turcia, acuzați de propagandă teroristă pentru că s-au opus ofensivei turce în Siria, a început la Istanbul, informează AFP. 


Acești studenți de la Universitatea Bosfor, una dintre pepinierele elitei politice și intelectuale din Turcia, sunt acuzați că au făcut propagandă în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Ei riscă până la cinci ani de închisoare în cazul în care vor fi declarați vinovați, a precizat unul dintre avocații lor, Doguscan Aydin Aygun. 


14 dintre cei 21 de studenți acuzați în cadrul acestui proces care îi îngrijorează pe apărătorii drepturilor omului sunt în detenție provizorie din luna martie, după ce au fost arestați în urma unei operațiuni de urmărire a poliției în campus. Ei sunt acuzați că s-au reunit pentru a-și manifesta opoziția față de operațiunea militară turcă în regiunea Afrin, în nord-vestul Siriei, împotriva unei miliții kurde afiliate PKK. 


Această reuniune a fost organizată ca reacție la distribuirea de produse de patiserie denumite "delicii din Afrin" în campus de către alți studenți favorabili operațiunii lansate în ianuarie de către președintele Recep Tayyip Erdogan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3733 secunde