Procedura de destituire a lui Donald Trump a început oficial în Camera Reprezentanților

203
Procedura de destituire a lui Donald Trump a început oficial în Camera Reprezentanților - donaldtrump-1572539279.jpg

Articole recomandate

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat, joi, în mod formal, investigația care ar putea conduce la inițierea procedurii pentru demiterea președintelui Donald Trump.


Moțiunea care prevede desfășurarea audierilor în comisii parlamentare - în cadrul anchetei ce ar putea avea drept rezultat inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump - a fost adoptată în plenul Camerei Reprezentanților, cu un raport de voturi de 232 pentru la 196 împotrivă.


Rezoluția adoptată prevede "continuarea de către comisiile de profil a investigațiilor aflate în curs pentru a se stabili dacă există dovezi suficiente pentru o decizie a Camerei Reprezentanților de a exercita puterea constituțională de inițiere a procedurii demiterii președintelui Donald Trump".


Înaintea acestui vot formal din plen, comisii parlamentare ale Camerei Reprezentanților - aflată sub controlul opoziției democrate - lansaseră deja o investigație care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților a trimis citații prin care le solicită unor membri ai Administrației de la Washington participarea la audieri și furnizarea documentelor referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.


Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2342 secunde