€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Probleme de buget! Acuze la adresa Comisiei Europene

Ştire online publicată Vineri, 25 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Europarlamentari au acuzat Comisia Europeană că dă dovadă de lipsă de transparență în prezentarea propunerilor privind viitorul buget al Uniunii Europene, în sensul că executivul comunitar ar ascunde adevărata anvergură a diminuării avute în vedere pentru fondurile alocate politicii de coeziune și politicii agricole comune, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

„Propunerea Comisiei este o poveste frumoasă, dar nu una adevărată”, a spus în fața presei eurodeputata socialistă Isabelle Thomas, co-raportoare a Parlamentului European pentru cadrul bugetar multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Aceeași nemulțumire a fost exprimată și de eurodeputatul Jan Olbrycht, membru al grupului PPE și de asemenea co-raportor pentru acest dosar.

„Nu suntem mulțumiți, mai ales atunci când cifrele nu reflectă același tablou pe care l-a prezentat Comisia”, a spus el, referindu-se la propunerile prezentate de Comisia Europeană pe 2 mai, care prevăd pentru viitorul buget multianual al UE o diminuare cu 5% a fondurilor alocate politicii agricole comune și cu 7% a celor alocate politicii de coeziune.

Conform unei analize a serviciilor Parlamentului European, diminuarea fondurilor avută în vedere pentru politica de coeziune ar fi pe ansamblu de 10%, însă această reducere ar ajunge la 45% pentru fondurile alocate țărilor cele mai puțin dezvoltare ale UE.

Cât despre politica agricolă comună, diminuarea fondurilor alocate acesteia este estimată de aceleași servicii la peste 15% - respectiv peste 10% pentru plățile directe către agricultori și peste 25% pentru fondurile consacrate dezvoltării rurale.

Evaluarea diferită a Parlamentului European față de cea a Comisiei Europene rezultă din metodologii de calcul diferite. De exemplu, eurodeputații consideră că efectele inflației nu ar trebui incluse în compararea actualului buget (2014-2020) cu cel viitor (2021-2027). De asemenea, eurodeputații afirmă că executivul comunitar a luat în considerare în unele din calculele sale și contribuția Marii Britanii, care nu va mai exista în viitorul cadru bugetar. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7645 secunde