Prințul saudit, presat să dea răspunsuri la G20 despre asasinarea lui Khashoggi

218
Prințul saudit, presat să dea răspunsuri la G20 despre asasinarea lui Khashoggi - mahomedbinsalman14258300-1543756745.jpg

Articole recomandate

Summit-ul G20, la care participă cei mai importanți lideri ai lumii, a fost văzut ca un veritabil test pentru prințul de 33 de ani al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al țării.


Mohammed bin Salman este văzut de opinia publică internațională ca fiind cel care a comandat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Istanbul, luna trecută.

Prințul a negat în permanență că ar avea vreo legătură cu asasinatul, deși serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că el s-a aflat în spatele operațiunii.

După ce a beneficiat de o primire relaxată și prietenească din partea lui Vladimir Putin la G20, prințul Mohammed nu a scăpat deun tir de întrebări venite din partea președintelui francez Emmanuel Macron.

Președintele Franței declarase încă de joi seară că va discuta la summitul G20 din Argentina cu prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, despre cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Istanbul.

Într-o discuție între cei doi pe marginea summitului, un microfon a surprins fragmente ale dialogului. Macron a pus presiune pe prințul Mohammed: "Nu vă faceți griji", a spus prințul saudit.

"Îmi fac griji. Chiar sunt îngrijorat ", a răspuns dl Macron. "Ti-am spus." "Mi-ați spus. Vă mulțumesc foarte mult ", a încercat să se eschiveze prințul Mohammed bin Salman.

Macron nu l-a lăsat să scape atât de ușor: "Știi ce vreau să spun", a continuat președintele francez, adăugând câteva momente mai târziu, "Nu mă aculți niciodată" și "Sunt un om al cuvântului meu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde