Prințul Harry afirmă că s-a retras din casa regală britanică "cu o mare tristețe"

188
Prințul Harry afirmă că s-a retras din casa regală britanică
Prințul Harry a declarat că a luat decizia de a se retrage din casa regală britanică cu "o mare tristețe", dar pretinde că de fapt nu a avut de ales, într-o înregistrare video publicată, duminică, pe contul de Instagram oficial al ducilor de Sussex, relatează AFP. 


"Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu a fost luată ușor, ci după luni de discuții, care au urmat unor ani de provocări", explică ducele de Sussex într-un discurs susținut în fața invitaților la un dineu caritabil de la Londra, scuzându-se că nu a procedat întotdeauna bine. 


Palatul Buckingham și regina Elisabeta a II-a au anunțat, sâmbătă, că Harry și Meghan nu vor mai utiliza titlurile de "altețe regale" și nu vor mai beneficia de fonduri publice, în cadrul unui acord pentru a pune capăt crizei declanșate de cuplu după ce a anunțat că vrea să-și reducă îndatoririle și să petreacă mai mult timp în America de Nord. 


În discursul său de la dineul caritabil organizat de organizația Sentebale, Harry a spus că rezultatul final nu a fost cel pe care și l-a dorit. 


"Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul și asociațiile mele militare fără finanțare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil", a spus prințul Harry, care era al șaselea în ordinea succesiunii la tron. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5416 secunde