€ 4.6975
£ 5.3305
$ 4.1192

Mai multe ştiri online:

Prințul Charles promite să rămână neutru după urcarea pe tronul Marii Britanii

Ştire online publicată Vineri, 09 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Prințul Charles al Marii Britanii, apărătorul unor cauze de mediu și autorul unor incursiuni uneori criticate în politică, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că, după urcarea pe tron, va respecta neutralitatea impusă de acest statut, transmite AFP.

„Nu este același lucru a fi prinț de Wales cu a fi suveran”, a afirmat moștenitorul coroanei britanice, într-una din puținele sale referiri la destinul său regal, într-un interviu acordat înaintea împlinirii a 70 de ani, la 14 noiembrie.

„Ideea că voi continua în exact același fel, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală, pentru că cele două situații sunt total diferite”, a spus Charles.

Întrebat dacă va continua campaniile publice, el a răspuns: „Nu, nu se va întâmpla. Nu sunt atât de prost”. „Înțeleg foarte bine că este un exercițiu separat să fii suveran. Prin urmare, înțeleg, desigur, în totalitate cum trebuie să funcționeze aceasta”, a afirmat prințul de Wales, apărându-și însă activismul ca moștenitor al tronului.

Marea Britanie este o monarhie constituțională, în care monarhul are un rol formal în formarea guvernelor, dar obligația de a rămâne neutru, și este lipsit de putere politică efectivă. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2127 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1593 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1225 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.716 secunde