Primul summit UE, fără Marea Britanie

157
Primul summit UE, fără Marea Britanie - ue-1474636348.jpg

Articole recomandate

Următorul summit al Uniunii Europene în format de 27 de state membre - fără Marea Britanie - va avea loc în capitala Maltei, La Valletta, pe data de 3 februarie, a declarat, vineri, pentru AFP un oficial european.


După Slovacia, Malta preia președinția prin rotație a Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2017, pentru șase luni. Premierul maltez Joseph Muscat a anunțat organizarea unui summit la începutul anului, consacrat viitorului Uniunii Europene după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, însă fără o dată exactă.


Această reuniune în format de 27 de țări membre va fi organizată după o primă întâlnire în același format, care a avut loc pe 16 septembrie la Bratislava, și înainte de un summit la Roma, la sfârșitul lunii martie, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de semnarea Tratatului de la Roma (1957), actul fondator al UE.


Un reprezentant al Uniunii Europene a declarat, pe 12 septembrie, că summi-tul din Malta va fi "precum cel de la Bratislava", "parte integrantă a procesului de reflecție" asupra viitorului UE după Brexit.


Guvernul britanic intenționează să activeze la începutul anului viitor Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează formal procesul ieșirii unei țări din Uniunea Europeană, a decla-rat, joi, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4236 secunde