Primul pas pentru dezvoltarea unui medicament împotriva coronavirusului

149
Primul pas pentru dezvoltarea unui medicament împotriva coronavirusului - dddd-1583225693.jpg

Articole recomandate

O potențială țintă pentru dezvoltarea unui medicament a fost identificată într-o proteină recent mapată din noul coronavirus, a anunțat luni o universitate din Statele Unite, citată de Agerpres. Proteina se numește Nsp15 și este o componentă a coronavirusurilor esențială pentru ciclul de viață și virulența acestora, a declarat Andrzej Joachimiak, profesor la Universitatea din Chicago, citat într-un comunicat emis luni de Universitatea Northwestern.

După trasarea unei structuri 3D a proteinei Nsp15 din noul coronavirus, cercetătorii de la mai multe universități americane au descoperit că medicamentele care au fost concepute anterior pentru epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) ar putea fi dezvoltate pentru a deveni medicamente eficiente împotriva COVID-19. Studiile publicate în 2010 asupra coronavirusului SARS au relevat că inhibarea Nsp15 poate încetini replicarea virală.

Despre proteina Nsp15 s-a crezut inițial că participă direct la replicarea virală însă, recent, s-a avansat ideea că aceasta ajută virusul să se reproducă, posibil prin interferența cu răspunsul imunitar al gazdei, după cum a notat Joachimiak.

Structura Nsp15 va fi lansată miercuri în Research Collaboratory for Structural Bioinformatics Protein Data Bank, care operează centrul de date din Statele Unite pentru arhiva mondială a băncii de date a proteinelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde