Primul muzeu din lume dedicat jocurilor pentru copii s-a deschis la Sankt Petersburg

216
Primul muzeu din lume dedicat jocurilor pentru copii s-a deschis la Sankt Petersburg - muzeulcopiilor-1476882668.jpg

Articole recomandate

Primul muzeu din lume dedicat jocurilor pentru copii, jocuri specifice diferitor state ale lumii și diferitor perioade ale istoriei, s-a deschis pe 16 octombrie, la Sankt Petersburg, Rusia.

O expoziție inedită dedicată jocurilor pentru copii s-a deschis cu acest prilej pe podul More Place, din Sankt Petersburg, care traversează intersecția KIMà, 6.

Potrivit organizatorilor muzeului, este îngrijorătoare incapacitatea copiilor din zilele noastre de a-și organiza timpul liber. Jocul, acea activitate distractivă cu care se îndeletnicesc copiii încă de la vârsta de bebeluș și până în copilăria târzie, este mai mult decât o sursă de recreație și relaxare.

El are multiple beneficii în plan psihic, social, fizic și emoțional, jocul s-a dovedit a fi, în timp, nu doar un instrument eficient în educația copilului, ci și un stimulent pentru creșterea și dezvoltarea lui, încă din primele zile de viață.

"Misiunea noastră este de a-i instrui atât pe adulți, cât și pe copii să capete deprinderile unor jocuri vii și reale, de a implica familia în jocurile și lumea copiilor, de a readuce copiii în universul de cândva al părinților, bunicilor, dar și de a-i informa despre istoria instituției jocurilor din copilărie", susțin angajații muzeului recent deschis.

De asemenea, copiii vor veni la muzeu pentru a participa la o serie de manifestări, care au în centrul atenției lor jocul. Spații interactive au fost special amenajate în incinta muzeului pentru micii vizitatori, care au la dispoziție numeroase jocuri care contribuie la dezvoltarea abilităților lor sociale, care dezvoltă imaginația și creativitatea copiilor, crește stima sau încrederea față de sine a copilului, stimulează dezvoltarea cognitivă și îmbunătățește performanțele, contribuie la dezvoltarea fizică a copilului.

De altfel, au fost selectate jocuri nu doar din Rusia, ci și din diferite state ale lumii. Vizitatorii pot admira exponatele, dar pot, totodată, să se joace și să confecționeze singuri diferite jocuri, ceea ce este extrem de important.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5389 secunde