Primii turiști spațiali ai capsulei SpaceX s-au întors pe Terra

129
Primii turiști spațiali ai capsulei SpaceX s-au întors pe Terra - turistispatiali-1632061681.jpg

Articole de la același autor

Primii patru turişti spaţiali ai navetei SpaceX au revenit pe Terra, după ce au petrecut trei zile în spaţiu. Capsula Dragon a amerizat în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei. Este prima misiune orbitală din istorie fără astronaut profesionist la bord.

Capsula Dragon a rezistat la reintrarea în atmosferă datorită scutului său termic, după care căderea sa a fost frânată de patru paraşute uriaşe. Amerizarea în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, a avut loc la ora prevăzută, 23.06 GMT (19.06 ora locală).

„A fost o călătorie deosebită pentru noi şi asta abia începe”, a spus căpitanul, miliardarul Jared Isaacman, la scurt timp după amerizare, al cărui scop a fost să deschidă mai mult porţile spaţiului.

O navă a companiei SpaceX a recuperat apoi capsula, înainte ca trapa să fie deschisă. Cei patru pasageri, cu zâmbete până la urechi şi fluturându-şi braţele în aer în semn de bucurie, au ieşit după aceea unul câte unul.

Ei urmau să fie transportaţi cu elicopterul la Centrul Spaţial Kennedy, de unde au decolat miercuri seara cu o rachetă Falcon 9, şi unde se vor reîntâlni cu familiile lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4247 secunde