Primarul orașului libian Misrata a fost răpit și ucis

112
1
Primarul orașului libian Misrata a fost răpit și ucis - mohamadeshtewi-1513607450.jpg

Articole recomandate

Primarul din Misrata, al treilea cel mai important oraș din Libia, a fost ucis duminică seara după ce a fost răpit de persoane necunoscute, a declarat luni o sursă din cadrul serviciilor de securitate ale orașului pentru AFP, citat de News.ro.


Mohamad Eshtewi a fost urmărit și răpit la ieșirea sa de pe aeroportul de la Misrata, la 200 de kilometri est de Tripoli, a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului, precizând că ulterior cadavrul ar fi fost abandonat pe o stradă.

Spitalul din oraș a confirmat că a primit corpul primarului, care prezenta plăgi împușcate.

Fratele său, care se afla în același vehicul la plecarea de pe aeroport, a fost rănit, însă viața nu îi era în pericol, potrivit sursei în domeniul securității.


Eshtewi se întorcea dintr-o călătorie oficială în Europa, în compania altor membri ai Consiliului Municipal, toți aleși în 2014 și al căror mandat expiră la sfârșitul lui 2018.

Emisarul special al ONU în Libia Ghassan Salame, și-a epxrimat, într-un mesaj postat pe contul de Twitter, "tristețea profundă și denunțarea fermă" față de acest asasinat.

Misrata, un oraș portuar cu aproximativ 400.000 de locuitori, este considerat unul dintre orașele cele mai sigure în Libia.

În oraș se află grupurile armate cele mai puternice din țară și a jucat un rol foarte important atât în îndepărtarea de la putere a regimului lui Muammar Gadaffi, în 2011, cât și în eliberarea, în 2016, a orașului Sirt din mâinile grupării Statul Islamic (SI).

În octombrie, un atentat sinucigaș revendicat de SI s-a soldat cu patru morți, într-un complex judiciar la Misrata.

Libia s-a afundat în haos după prăbușirea dictaturii lui Muammar Gaddafi. Autorități rivale, la Tripoli și în țară, dar și numeroase miliții își dispută puterea.



Comentează știrea

eugen
18 decembrie 2017
siguranta si ordine

sigur si LIBIA esta cea mai sigura si stabila tara dupa indepartarea lui Muammar Gadaffi incit oficialitatile sint in siguranta in EUROPA

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9112 secunde