Primarii ar putea rămâne cu pensiile speciale. Desființarea acestor venituri a primit aviz negativ în Comisia juridică din Cameră

305
Primarii ar putea rămâne cu pensiile speciale. Desființarea acestor venituri a primit aviz negativ în Comisia juridică din Cameră - pensii-1634316623.jpg

Articole de la același autor

Primarii ar putea rămâne cu pensii speciale, deși liderii politici promiteau în urmă cu câteva luni că nu vor mai exista privilegii de acest gen. Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților. S-a format și o coaliție ad-hoc - PNL, PSD și UDMR au votat umăr la umăr în acest caz.

Pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut.

Potrivit Digi24, proiectul de lege, iniţiat de USR, se referă la abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Acum urmează ca el să fie discutat în plenul Camerei Deputaților și apoi în Senat.

Potrivit actului normativ, un primar de comună cu un singur mandat ar primi 1.600 de lei pensie specială și 5.000 de lei, după trei mandate.

Articolul 210 precizează: „Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al Consiliului judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial (...) se acordă, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă - cunoscută sub denumirea de pensie specială - pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7113 secunde