Primăria Londrei i-a chemat la discuții pe reprezentanții românilor, înainte de Brexit

198
Primăria Londrei i-a chemat la discuții pe reprezentanții românilor, înainte de Brexit - londra-1554640633.jpg

Articole recomandate

Oficialii capitalei britanice s-au întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești.


Problemele cu care românii se confruntă în contextul Brexit: statutul de rezident (Settled Status) și noile norme ale Legii Migrației (Immigration Bill) au fost abordate săptămâna aceasta la prima masă rotundă dintre administrația locală și reprezentanți ai comunității românești, la inițiativa viceprimarului Londrei pentru integrare socială, Debbie Weekes - Bernard. La eveniment a fost invitată Organizația Romanian Women in U.K. (RWinUK) alături de alți reprezentanți ai comunității românești din Londra, conform unui comunicat de presă.


La întâlnire, desfășurată joi 4 aprilie la Primăria Londrei și condusă de Oana Elisabeta Pop, Citizenship and Integration Officer, Social Integration Team, a fost abordat și subiectul integrării sociale pe termen lung, sustenabile a românilor și importanța faptului de a motiva consiliile locale să conștientizeze aportul adus de românii care au ca reședință metropola britanică. Acest subiect are o importanță deosebită, având în vedere că în jur de 30% din muncitorii din industria construcțiilor din Londra sunt români și comunitatea crește natural în ritm alert: anual se nasc în Marea Britanie peste 10,000 de copii români. S-a subliniat că aceștia își exercită drepturile legale, aduc o contribuție însemnată la economia locală și națională și prin urmare nu așteaptă decât un statut echitabil și nediscriminatoriu, similar celui aplicat celorlalți cetățeni europeni și britanici.


"Mai mult ca niciodată, este momentul să ne afirmăm cu mândrie identitatea națională și să nu vedem apartenența la statul român ca o stigmă. Această atmosfera de anxietate dictată de Brexit nu trebuie să încurajeze situații în care discriminarea poate să apară cu ușurință, este datoria noastră să arătăm tuturor că românii sunt parte integrantă și vitală a comunității londoneze. Sunt mândră de fiecare dată când întâlnesc un român: în birouri, în cafenele, luând o pauză lângă un șantier sau în drum spre a preda la o școală. Suntem aici, muncim și plătim taxe, facem voluntariat și nu vrem decât egalitate și reprezentativitate", a spus Alina Balatchi, cofondatoare RWinUK, citată în comunicat.


″Londonezii români sunt membri ai familiei noastre, prietenii și colegii noștri și trebuie să știe că #LondonIsOpen. /.../ În rolul meu de vice-primar pentru integrare socială, mobilitate socială și implicare comunitară, vreau ca vocea comunității românești de la Londra să fie auzită în toate programele pe care primarul le desfășoară, de asemenea să mă asigur că românii se pot folosi de Londoners Hub pentru a-și facilita procedura de aplicare pentru Settled Status dar totodată doresc să mă asigur că legăturile dintre comunitatea românească și primărie se întăresc pentru a susține integrarea socială pe termen lung", a declarat la rândul ei dr. Debbie Weekes - Bernard, viceprimar al Londrei pentru integrare socială, mobilitate socială și implicare comunitară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6319 secunde