Prima vizită a lui Boris Johnson, în Scoția, pentru a promova unitatea

196
Prima vizită a lui Boris Johnson, în Scoția, pentru a promova unitatea - prima-1564435735.jpg

Articole recomandate

Noul premier britanic Boris Johnson a efectuat, ieri, prima sa vizită oficială, în Scoția, unde a lansat un apel la unitate, ca răspuns la avertismentele asupra perspectivei unui Brexit fără acord, relatează AFP. 


Boris Johnson a anunțat noi fonduri pentru comunitățile locale și a declarat că Regatul Unit este "un blazon internațional și împreună suntem mai în siguranță, mai puternici și mai prosperi", potrivit unui comunicat al serviciilor sale. 


Scoția este prima etapă a unui turneu prin diferitele națiuni care alcătuiesc Regatul Unit, în cursul căruia prim-ministrul va căuta să obțină sprijin pentru planul său de Brexit și să facă să înceteze declarațiile privind o posibilă destrămare a uniunii. 
Pentru premierul scoțian Nicola Sturgeon, Scoția, care a votat la referendumul din 2016 pentru rămânerea în Uniunea Europeană, are nevoie de o "opțiune alternativă" la strategia de Brexit a lui Boris Johnson. 


Acesta din urmă a promis că Regatul Unit va părăsi UE la 31 octombrie, cu sau fără acord cu Bruxellesul. 
Nicola Sturgeon, lideră a Partidului Național Scoțian, i-a spus lui Boris Johnson că parlamentul scoțian ar putea legifera în lunile viitoare asupra unui referendum pentru a părăsi Regatul Unit. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3707 secunde