Prima țară din lume fără fumători

302
Prima țară din lume fără fumători - ladysmokingblackwhite-1485696768.jpg

Articole recomandate

Finlanda, al cărei guvern a dezvoltat de curând un plan ambițios, ce vizează sănătatea și bunăstarea financiară a rezidenților acestei țări, vrea să devină până în anul 2040 primul stat din lume fără fumători, informează CNN.com citat de News.ro.


Oficialii finlandezi vor ca mai puțin de 2% din totalul adulților din această țară să consume tutun - în orice formă - înainte de anul 2040. Acest lucru ar însemna ca peste 98% din populația Finlandei să refuze să fumeze țigarete clasice, pipă, trabuc, țigări electronice și să consume tutun de prizat.

Respectând tendințele din țările industrializate, rata fumatului din Finlanda a urmat o curbă descendentă în ultimele decenii datorită unor măsuri eficiente, precum interzicerea reclamelor la țigări și interzicerea expunerii pachetelor de țigarete în magazine, dar și crearea unor spații în zone publice în care fumatul este interzis.

În 2013, 16% dintre finlandezii cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani fumau zilnic, în timp ce în Marea Britanie procentul aferent aceleiași categorii de vârsta a fost de 19% în anul 2014.

Începând din ianuarie 2017, guvernul finlandez a implementat un nou set de măsuri împotriva fumatului, scrie capital.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3892 secunde