Mai multe ştiri online:

Prima reacție a MAE, pe fondul conflictului ruso-ucrainean din Marea Neagră

Ştire online publicată Marţi, 27 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Reprezentanții MAE au transmis, ieri, că sunt profund îngrijorați de conflictul naval ruso-ucrainean. Reacția vine după ce Serviciile Secrete ruse au confirmat că navele sale de patrulă la frontieră au capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră.

„Suntem profund îngrijorați de evoluțiile din Marea Azov și Strâmtoarea Kerci. Agresiunea și încălcarea legislației internaționale subminează securitatea întregii regiuni. România susține pe deplin integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei și dreptul de a-și folosi apele internaționale”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE), într-un mesaj postat pe Twitter.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc, duminică, că au încălcat legile maritime internaționale, după ce autoritățile ruse au încercat să oprească două nave de luptă și un remorcher din Ucraina să navigheze în jurul Crimeei în drumul spre un port ucrainean, relatează Reuters și BBC.

Ucraina a acuzat Rusia că a încercat să dirijeze navele pentru a ieși din largul Crimeei. Incidentul a provocat creșterea tensiunilor între Ucraina și Rusia în ceea ce privește Marea Azov, în care ambele țări au drept de navigare.

Marina ucraineană a emis un comunicat prin care transmite că Rusia a „acționat agresiv” împotriva a trei nave care navigau spre Mariupol. Rusia a acuzat Ucraina de „acțiuni provocatoare”, motivând că navele erau în apele teritoriale rusești.

Totodată, Serviciile Secrete ruse (FSB) au confirmat, ieri dimineață, că navele sale de patrulă la frontieră au capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră, după ce au folosit arme de foc pentru a le opri, a informat agenția RIA, citată de Reuters.

Reprezentanții FSB au declarat că au demarat această acțiune deoarece navele ucrainene au intrat ilegal în apele sale teritoriale, ignorând avertismentele. Agenția RIA a mai relatat că trei marinari ucraineni au fost răniți în urma incidentului.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.883 secunde