Prima execuție din 2017, din Statele Unite, a unui condamnat la moarte

179
Prima execuție din 2017,  din Statele Unite, a unui condamnat  la moarte - executietexas-1484227091.jpg

Articole recomandate

Un deținut condamnat la pedeapsa cu moartea a fost executat prin injecție letală, în statul Texas. A fost prima execuție pe 2017 din SUA, având loc pe fondul unei aprinse controverse privind substanțele folosite pentru execuții. 


Christopher Wilkins a fost găsit vinovat de un dublu asasinat comis în 2005 pe fondul unei dispute pornite la cumpărarea unei doze de cocaină de 20 de dolari. Bărbatul de 48 de ani a fost declarat mort la ora 18:29 (00:29 GMT, joi), în închisoarea din Huntsville, a precizat un purtător de cuvânt al penitenciarului. 


Texasul este statul cu cele mai multe execuții din SUA, deși anul trecut a fost depășit de Georgia, în contextul unei tendințe generale de scădere a numărului de execuții (20 în 2016). De la reintroducerea pedepsei capitale în SUA, în 1976, în Texas au fost executați în total 539 de condamnați, potrivit Agerpres. 


Statul din sudul SUA a înregistrat, și la fel și alte state, o penurie a substanțelor folosite la injecțiile letale, din cauză că firmele farmaceutice, în cea mai mare parte europene, au refuzat aprovizionarea. 


Săptămâna trecută, autoritățile texane au depus o plângere în justiție împotriva FDA, Agenția federală pentru alimente și medicamente, reproșându-i confiscarea de produse letale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9819 secunde