Prima doamnă a Ucrainei a fost internată în spital din cauza COVID-19

155
Prima doamnă a Ucrainei a fost internată în spital din cauza COVID-19 - olenazelenska-1592302400.jpg

Articole recomandate

Soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce s-a infectat cu coronavirus, dar starea ei este stabilă, a comunicat marți președinția de la Kiev. Administrația prezidențială a mai comunicat că rezultatele celor mai recente teste ale președintelui Volodimir Zelenski și copiilor cuplului au fost negative.


Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, a anunțat vineri pe Facebook că a fost testată pozitiv la noul coronavirus, precizând că testele restului familiei au ieșit negative.


Președintele Volodimir Zelenski și-a anulat ulterior toate întâlnirile și vizitele.


"Diagnosticul actual al Olenei Zelenska este COVID-19 - pneumonie polisegmentară bilaterală de severitate moderată. Ea nu necesită aport de oxigen. Starea sa este stabilă", se precizează în comunicatul președinției, citat de Agerpres.


Olena Zelenska se află în izolare și sub supraveghere medicală, adaugă sursa citată.


Ucraina a înregistrat în ultimele zile o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice. Guvernul dă vina pe neglijarea regulilor de prevenție de către populație.


"Noi toți am confundat măsurile de relaxare a carantinei cu eliminarea completă a tuturor restricțiilor", a afirmat marți ministrul sănătății, Maksim Stepanov, într-un briefing de presă televizat.


Președintele țării a fost și el criticat pentru faptul că, de multe ori, nu a purtat mască în aparițiile publice.


La începutul lunii, Zelenski și mai mulți membri ai echipei sale au fost surprinși și fotografiați la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul țării, deși guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor.


În urma scandalului declanșat pe rețelele sociale, poliția a declarat că i-a amendat pe președinte și pe însoțitorii săi.


În total, Ucraina a raportat până acum 32.476 de cazuri de COVID-19, dintre care 912 decese.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9746 secunde