Prima discuție ruso-americană după atacul din Siria

254
Prima discuție ruso-americană după atacul din Siria - prima-1491738851.jpg

Articole recomandate

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat, sâmbătă, că atacul aerian al SUA asupra regimului sirian "face jocul terorismului", în cursul primei sale discuții telefonice cu secretarul de stat american, Rex Tillerson, după această lovitură, a anunțat diplomația de la Moscova, transmite AFP. 


Serghei Lavrov l-a avertizat pe omologul său american că a ataca "o țară care luptă împotriva terorismului face jocul doar al terorismului" și "creează amenințări pentru securitatea regională și internațională", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe. 


Pe de altă parte, el a reafirmat poziția diplomației de la Moscova, care consideră că acuzațiile potrivit cărora regimul sirian a efectuat atacul chimic asupra localității Khan Sheikhoun, în provincia Idlib, "nu sunt în conformitate cu realitatea". 


A fost prima discuție între cei doi demnitari după atacul desfășurat de Statele Unite împotriva bazei aeriene siriene Shayrat, ca represalii contra presupusului atac chimic al regimului sirian. 


Rex Tillerson este așteptat la Moscova, pe 11 și 12 aprilie, vizită prevăzută de mult timp. 


La rândul său, secretarul de stat american a afirmat că este foarte dezamăgitor răspunsul Rusiei după lovitura americană de pedepsire a regimului sirian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde