Președinții american și chinez, întrevedere la sfârșitul lunii februarie

206
Președinții american și chinez, întrevedere la sfârșitul lunii februarie - presedintii-1549208011.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping ar putea avea o întrevedere în localitatea Da Nang din Vietnam, în această lună, a declarat o sursă de informație pentru South China Morning Post, informează DPA.

Cei doi președinți intenționează să aibă întâlnirea în 27-28 februarie, chiar înainte de termenul la care expiră armistițiul din disputa comercială dintre țările lor, în martie, informează presa din Hong Kong. 


Donald Trump a declarat că așteapă cu nerăbdare întrevederea cu Xi pentru a soluționa disputa lor comercială. El a susținut că liderul chinez i-a trimis o scrisoare în care își exprimă la rândul său dorința de a ajunge la un acord înainte de 1 martie.

Cei doi președinți au convenit, la 1 decembrie, asupra unui armistițiu de 90 de zile în războiul lor comercial, în care SUA au impus taxe în valoare de 250 de miliarde de dolari asupra importurilor chineze, iar China a ripostat. 


O delegație comercială chineză condusă de vicepremierul Liu He s-a deplasat, săptămâna trecută, la Washington, pentru a continua negocierile. Ambele părți s-au declarat optimiste după finalizarea discuțiilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4981 secunde