€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Președintele Turciei cere respectarea armistițiului în regiunea siriană Idleb

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a făcut apel, joi, la respectarea armistițiului în provincia siriană Idleb, într-o convorbire telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin, transmite AFP. 


Șeful statului turc „a notat că este necesară aplicarea fără întârziere a armistițiului în Idleb pentru a permite concentrarea din nou asupra găsirii unei soluții politice”, se arată într-un comunicat al președinției turce. 


Erdogan „a subliniat, totodată, că trebuie împiedicată pierderea în continuare de vieți în atacurile regimului ce vizează în principal civili, precum și eliminarea riscului în creștere a unui val migratoriu spre Turcia”, potrivit sursei citate. 
Conform președinției turce, Erdogan și Putin au convenit să discute pe acest subiect în marja reuniunii G20, ce va avea loc luna viitoare, în Japonia. 


Convorbirea telefonică dintre cei doi șefi de stat, a doua în ultimele 15 zile, a avut loc într-un moment în care regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, susținut de Rusia, și-a intensificat în ultimele săptămâni bombardamentele în provincia Idleb.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7668 secunde