€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Președintele Trump anunță retragerea SUA din tratatul INF cu Rusia

Ştire online publicată Luni, 22 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forțele nucleare intermediare (INF), a anunțat, sâmbătă, președintele american Donald Trump, citat de DPA.

Tratatul INF a fost semnat în 1987 de președintele SUA Ronald Reagan și de liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, iar ulterior preluat de Rusia, ca succesoare a URSS.

Aflat în Nevada, în campanie pentru alegerile parțiale pentru Congresul SUA, Trump a declarat presei, referitor la INF: „Vom rezilia tratatul și ne vom retrage”. Întrebat de ziariști ce consecințe practice va avea decizia, el a răspuns: „Va trebui să dezvoltăm aceste arme”.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a plecat spre Moscova, pentru a discuta decizia președintelui.

O sursă din ministerul de Externe al Rusiei a declarat agenției TASS că Statele Unite intenționau de multă vreme să denunțe tratatul și că „au erodat intenționat și treptat baza contractuală”. Aceeași sursă a apreciat că decizia este în concordanță cu politica SUA de „retragere din acordurile legale internaționale care impun obligații egale tuturor partenerilor” și se bazează pe „visul despre o lume unipolară” al americanilor. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8501 secunde