€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Președintele sârb speră că Vladimir Putin va fi reales președinte al Rusiei

Ştire online publicată Joi, 21 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită pentru prima dată la Moscova de la începutul mandatului său, în mai, și-a exprimat speranța că Vladimir Putin va fi reales la conducerea Rusiei, relatează marți AFP.

„Serbia acordă o mare importanță mâinii prietenești pe care ne-a întins-o președintele Putin și îi dorește acestuia succes în alegerile prezidențiale din martie 2018”, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferințe de presă la Kremlin.

„Datorită sprijinului și cadourilor pe care ni le-a trimis președintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar”, a adăugat președintele sârb, fără a preciza natura acestor cadouri.

Președintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele „șase elicoptere, sistemele antiaeriene” pe care a anunțat că dorește să le cumpere de la industria militară rusă pentru a-și proteja țara, într-un interviu apărut, marți dimineață, în cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

„Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo, această fostă provincie sârbă a cărei independență nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad”, a declarat președintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, nu va adopta niciodată sancțiuni împotriva Rusiei, a promisVucic, a cărui țară dorește să adere la UE.

Bruxelles-ul, care a impus o serie de sancțiuni Moscovei în urma anexării în 2014 a Peninsulei Crimeea de către Rusia și pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, a cerut Serbiei să armonizeze gradual poziția sa față de Rusia cu cea a UE.

La rândul său, Vladimir Putin a salutat dialogul politic intens între Moscova și Belgrad.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8347 secunde