Președintele parlamentului ucrainean, cercetat pentru presupuse acte de corupție

252
Președintele parlamentului ucrainean, cercetat pentru presupuse acte de corupție - presedinteleparlamentului-1557255623.jpg

Articole recomandate

Oficiul național de luptă împotriva corupției din Ucraina (NABU, acronimul ucrainean) a anunțat, ieri, începerea urmăririi penale împotriva președintelui Radei Supreme (parlamentul unicameral), Andrei Parubii, pentru presupusă deturnare de fonduri de la bugetul de stat, potrivit EFE și Unian. 


Conform agenției de presă Ukrainski Novini, tribunalul districtual Solomenski din Kiev a stabilit că NABU trebuie să înceapă o procedură penală împotriva șefului legislativului ucrainean. 


"În conformitate cu avizul judecătorului de instrucție de la tribunalul Solomenski din Kiev din data de 2 aprilie 2019, cazul a fost înregistrat în registrul anchetelor precedente datei de 10 aprilie 2019", a indicat NABU. 


Dacă ancheta îi va dovedi vinovăția, Andrei Parubii riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare și o descalificare politică pentru același termen, ceea ce înseamnă că el nu va putea să ocupe funcții publice în perioada respectivă. 
În declarația sa de venit, Parubii a raportat un câștig de 878.000 de grivne (circa 33.000 de dolari) în 2018 și achiziționarea unui apartament în orașul Lvov, conform media ucrainene. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.339 secunde