Președintele Macron crește mobilizarea militarilor în cadrul operațiunii Sentinelle

232
Președintele Macron crește mobilizarea militarilor  în cadrul operațiunii Sentinelle - presedintele-1544710955.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a decis să crească mobilizarea militarilor în cadrul operațiunii Sentinelle, la o zi de la atacul care s-a soldat cu cel puțin doi morți la Strasbourg, a anunțat premierul Edouard Philippe, relatează AFP.

"Sunt 500 de militari care, începând de astăzi, au venit pentru a completa dispozitivul Sentinelle și 1.300, care, în zilele următoare, vor urma celor deja mobilizați pentru a asigura securizarea obiectivelor și a garanta securitatea francezilor", a declarat Edouard Philippe într-o alocuțiune rostită la Ministerul de Interne.

Cu câteva zile înainte de sărbătorile de sfârșit de an, "obiectivul este de a permite securizarea locurilor în care are acces publicul", a menționat premierul francez.

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 12 au fost rănite, marți seară, într-un atac comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Atacatorul care a strigat "Allah Akbar!" este căutat de forțele de poliție.

Premierul a dat asigurări că "determinarea guvernului este totală pentru ca acest individ să fie arestat, adus în fața justiției în cele mai bune condiții și cât mai curând posibil". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde