€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Președintele iranian: SUA nu au reușit să submineze acordul nuclear

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite ale Americii nu au reușit să submineze acordul în domeniul nuclear semnat de Teheran și marile puteri, a declarat, ieri, președintele iranian Hassan Rohani, care a calificat acordul respectiv drept o victorie durabilă pentru Iran, transmite Reuters.

Liderul de la Casa Albă a afirmat, recent, că SUA rămân deocamdată în acordul istoric din 2015 privind programul nuclear iranian, dar a avertizat că aliații europeni și Congresul trebuie să lucreze cu el pentru a remedia lacunele dezastruoase ale acordului.

„Administrația americană nu a reușit să submineze acordul nuclear. Trump, în pofida eforturilor lui repetate, nu a reușit să submineze acordul. Înțelegerea este o victorie pe termen lung pentru Iran”, a spus Rohani într-un discurs transmis în direct de postul de televiziune public iranian.

În urmă cu două zile, președintele american a confirmat suspendarea sancțiunilor economice contra Teheranului, decisă în conformitate cu acest acord, Casa Albă precizând că este ultima suspendare pe care o va semna.

Concret, mai rămân 120 de zile, până la viitorul termen de suspendare a sancțiunilor, pentru a se ajunge la o înțelegere cu europenii asupra unui acord vizând înăsprirea condițiilor din textul inițial, a explicat un oficial de rang înalt din cadrul administrației americane.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7155 secunde