Președintele iranian cere implementarea unei legi pentru a plasa Pentagonul pe o listă neagră

238
Președintele iranian cere implementarea unei legi pentru a plasa Pentagonul pe o listă neagră - presedinteleiranian-1578947380.jpg

Articole recomandate

Președintele iranian Hassan Rouhani a emis, ieri, un ordin privind implementarea unei legi prin care Departamentul Apărării Statelor Unite să fie plasat pe o listă neagră ca organizație teroristă, a informat agenția de presă Tasnim, citată de Xinhua.
Într-un comunicat, Rouhani a cerut organizațiilor iraniene relevante să pună în aplicare legea adoptată de parlamentul iranian.
Potrivit votului parlamentului iranian din 7 ianuarie, "toți membrii Pentagonului, instituțiile și companiile afiliate, precum și comandanții americani care au planificat și au dus la bun sfârșit asasinarea" lui Qassem Soleimani, fostul comandant al Forței Quds a Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC), sunt plasați pe lista neagră.


Legea a fost avizată de Consiliul Gardienilor Constituției ca cel mai înalt organism legislativ al Iranului.


În aprilie 2019, Consiliul Suprem de Securitate Națională al Iranului a desemnat de asemenea Comandamentul Central al forțelor americane în Asia de Vest drept "grup terorist" ca represalii pentru desemnarea de către SUA a IRGC ca "organizație teroristă străină".


Printre altele, purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, Ali Rabiei, a respins, ieri, declarațiile făcute pe Twitter de președintele american Donald Trump prin care liderul de la Casa Albă își exprima sprijinul pentru iranieni, spunând că poporul iranian nu va uita că el a ucis un general de top și că tot el este motivul pentru care mulți iranieni se confruntă cu probleme economice, potrivit media de stat, notează Reuters.


Ali Rabiei a adăugat că ambasadorul Marii Britanii în Iran a acționat 


într-un mod complet neprofesionist și inacceptabil, după ce a fost reținut pentru scurt timp în apropierea unui protest. Ambasadorul a declarat că a fost arestat după ce a participat la un priveghi, de la care a plecat după ce manifestarea căpătase o turnură politică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5343 secunde