Mai multe ştiri online:

Președintele Igor Dodon agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuțiile dintre formațiunile care au acces în legislativ vor fi mai constructive, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, informează Agerpres.

În opinia lui Igor Dodon, și socialiștii, și reprezentanții eșichierului de dreapta au fost și sunt în opoziție față de Partidul Democrat (PDM) care este la guvernare în ultimii ani. De aceea, este un lucru logic că două partide de opoziție încearcă să ajungă la un numitor comun pentru a-și uni forțele împotriva guvernării.

Totodată, președintele Republicii Moldova consideră că probabilitatea unor alegeri anticipate este foarte mare, iar în cazul unui scrutin anticipat, de pierdut vor avea cei de dreapta.

Igor Dodon a atenționat că, dacă nu va fi aleasă conducerea Parlamentului, nu va putea fi stabilită data alegerilor locale, care ar trebui să aibă loc anul curent. Potrivit lui Dodon, mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit automat.

„O interpretare a Curții Constituționale, teoretic, ar putea fi posibilă și, cel mai probabil în luna mai, eu voi veni cu o astfel de solicitare”, a declarat șeful statului.

Referitor la eventuale alegeri parlamentare anticipate organizate în aceeași zi cu scrutinul local, Igor Dodon a subliniat din nou că ar fi logic acest lucru, pentru că nu s-ar cheltui bani de două ori.

„Dacă până pe data de 21 iunie Parlamentul nu alege un Guvern și nu aprobă nicio lege, atunci la expirarea termenului de 30 de zile președintele țării se adresează Curții Constituționale pentru a solicita acceptul, confirmarea circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului”, a subliniat Igor Dodon.

Aceasta ar însemna că cel târziu la sfârșitul lunii iulie, președintele va dizolva legislativul prin decret și va anunța ziua alegerilor parlamentare anticipate.

În ceea ce privește alegerile din Ucraina, Igor Dodon consideră că, indiferent care dintre cei doi candidați va ocupa fotoliul de președinte al statului vecin, relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina vor fi bune.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6848 secunde