Președintele Greciei renunță la salariu

339
Președintele Greciei renunță la salariu - w460-1329310445.jpg

Articole recomandate

Președintele Greciei, Carolos Papoulias, a decis să renunțe la salariul său, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor Evangelos Venizelos, salutând un gest "simbolic", relatează AFP.

"Președintele republicii mi-a cerut, în calitate de ministru al Finanțelor, să pun în funcțiune toate procedurile adecvate pentru a renunța la salariul său", a declarat Venizelos în urma unei întâlniri cu șeful statului.

Ministrul a salutat "un gest foarte important și foarte simbolic într-un moment în care poporul grec trebuie să suporte sacrificii".

Noul plan de salvare a țării de 230 de miliarde de euro, care așteaptă permisiunea zonei euro pentru a fi pus în aplicare, include o nouă serie de măsuri de austeritate nepopulare de peste trei miliarde pentru 2012, dintre care o mare parte se referă la reduceri de salarii și pensii.

Mai exact, salariul minim trebuie să scadă cu 22 la sută la 586 de euro brut pe 14 luni, în timp ce pentru pensiile complementare este prevăzută o reducere de 10 la sută, iar tăierile ar putea afecta și salariile cu regim special.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7298 secunde